ivanjonkov терариум
4 posters
Страница 4 от 6
Страница 4 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
ivanjonkov терариум
First topic message reminder :
[You must be registered and logged in to see this link.]
За съжаление, игуаната не могат да живеят в аквариум.
Има очевидни недостатъци.
1. Липса на подходяща вентилация
2. Игуаната се нуждае от вертикален терариум. Защото игуаната е дървесен гущер. За да се чувства добре тя трябва да е нависоко.
3. Начинът да извадите игуаната от аквариума е "отгоре", а това е голям стрес за игуаната.
Също така в този аквариум е много опасна позиция лампа отопление. Игуаната вижда изход през покрива, и може да се опита да се измъкне, което може да доведе до множество изгаряния. Но моето мнение е, че някои от раните са причинени от изгаряния. (цветът е много подобен на рани от изгаряне)
Трябва да е вашето мнение, като се появиха тези рани. В един ден, или разпространение бяха понесени рани. Например, една малка точка, която се разрасна.
Също така набор от евентуално заболяване - гъбична инфекция + на изгаряне.
Може би трябва да се разглежда отделно всяко петно ...
Във всеки случай, в аквариума няма да се насърчава изцеление игуана. При тях стресът много понижава имунитета. Когато са с понижен имунитет, това води до дълго боледуване. Предлагам ви да прочетете темата. https://ofiguanas.bulgarianforum.net/t94-topic
Или терариум за малка игуана [You must be registered and logged in to see this link.]
Това са примери за това как да изглежда един терариум.
За да се уверете, че вашето бебе никога не болен, нужда да се направи терариум, че ще бъде удобно и безопасно. Ние ще Ви помогнем със съвети. Моля напишете вашите планове.
Искам да попитам какво пелетите в една чиния?
За съжаление, игуаната не могат да живеят в аквариум.
Има очевидни недостатъци.
1. Липса на подходяща вентилация
2. Игуаната се нуждае от вертикален терариум. Защото игуаната е дървесен гущер. За да се чувства добре тя трябва да е нависоко.
3. Начинът да извадите игуаната от аквариума е "отгоре", а това е голям стрес за игуаната.
Също така в този аквариум е много опасна позиция лампа отопление. Игуаната вижда изход през покрива, и може да се опита да се измъкне, което може да доведе до множество изгаряния. Но моето мнение е, че някои от раните са причинени от изгаряния. (цветът е много подобен на рани от изгаряне)
Трябва да е вашето мнение, като се появиха тези рани. В един ден, или разпространение бяха понесени рани. Например, една малка точка, която се разрасна.
Също така набор от евентуално заболяване - гъбична инфекция + на изгаряне.
Може би трябва да се разглежда отделно всяко петно ...
Във всеки случай, в аквариума няма да се насърчава изцеление игуана. При тях стресът много понижава имунитета. Когато са с понижен имунитет, това води до дълго боледуване. Предлагам ви да прочетете темата. https://ofiguanas.bulgarianforum.net/t94-topic
Или терариум за малка игуана [You must be registered and logged in to see this link.]
Това са примери за това как да изглежда един терариум.
За да се уверете, че вашето бебе никога не болен, нужда да се направи терариум, че ще бъде удобно и безопасно. Ние ще Ви помогнем със съвети. Моля напишете вашите планове.
Искам да попитам какво пелетите в една чиния?
dimzel- Posts : 521
Re: ivanjonkov терариум
Но монтажът на лампата трябва да се промени, няма как... Там, където лежи трябва да е, над него и надолу. На самата платформичка също сложи нещо - аз съм слложила изкуствена трева, иначе се пързалят и им е некомфортно. На дърветата също може въжета, защото ще порасне и ще натежи и няма да може да се катери, ако такива са гладки.
Marokoko- Admin
Без лампи няма да стане. Освен обща температура трябва и място за припичане. Там седи, докато му е кеф и ако стане топло се мести. Там трее да е около 40 градуса. Ако няма такова място не храносмилат правилно и се разболяват и умират. Не им вървят процесите както трябва без температура. В най-хладната зона трее да е около 27, а в наи-топлата 43 примерно. При Ети е даже 50. Те се местят и така регулират температурата. Ако няма такова място, дето да се нагрее достатъчно става лошо. Това е жизненоважно условие! За няколко часа на ден самият гущер поддържа температура на тялото около 38 градуса. Игуаната се нуждае от ЛЪЧИСТ източник на топлина. Тя се нагрява от него, а не от въздуха. Да се смени подовото не е правилното решение.
Мегарей ги има тук - [You must be registered and logged in to see this link.]
Човекът ги внася по наше настояване и още не е превел упътванията и не ги е качин на сайта, но ги има. Питай го.
Смени посоката на фасунката, защото Мегарей или к'вото и да сложиш емитва УВБ-то надолу, това го има и в упътването за монтаж, иначе отива УВБ-то към стената и не става. На всички лампи го пише. Тя не е за да свети, а за да се грее и да взима УВБ.
Задължително измери разстоянието от лампата до гърба на животното, за да ти препоръча Петър правилната лампа. Има 70, 80, 100, 160 W.
Мегарей ги има тук - [You must be registered and logged in to see this link.]
Човекът ги внася по наше настояване и още не е превел упътванията и не ги е качин на сайта, но ги има. Питай го.
Смени посоката на фасунката, защото Мегарей или к'вото и да сложиш емитва УВБ-то надолу, това го има и в упътването за монтаж, иначе отива УВБ-то към стената и не става. На всички лампи го пише. Тя не е за да свети, а за да се грее и да взима УВБ.
Задължително измери разстоянието от лампата до гърба на животното, за да ти препоръча Петър правилната лампа. Има 70, 80, 100, 160 W.
Marokoko- Admin
Има и друго, Мегарей са най-хубави, проучвам от около година. Имат и по-дълга трайност, така че излизат и най-добре като цена, защото другите се сменят на 6 месеца. Трябва задължително качествена керамична фасунка. Така отпада и да се купува тяло за пура, което също се сменя.
Marokoko- Admin
Бяха около 80 лв май, нещо такова. Но се ползва дълго. Всичко друго е неефикасно след 6 месеца. А па тия дето са по 5 или 12 лева не ги коментирам изобщо.
Marokoko- Admin
искам да питам за толкова голям терариум колко нагревателни крушки може да сложа и колко вата, за да се нагрява Чарли. в момента мога да сложа само една, но не зная колко вата да е. аз мегарей ще я купя но към коледа тогава сегашната ми е за сменяне.
Последната промяна е направена от ivanjonkov на Пон Окт 20, 2014 12:27 pm; мнението е било променяно общо 1 път
ivanjonkov- Posts : 83
Имаме уред, с който мерим УВБ-то. Повечето лампи нямат нищо общо с това, което пише на кутията. Уредът е скъп и се разчита, че хората не разполагат с него. Но ние напипахме един, всъщност вносителят ни услужи. Меря като смахната от месеци насам... Само Мегарей даде нужните стойности. Всичко е боклук в Бг, дори и уж хубави марки. Но около нея пак трябва допълнителни лампички... Ще мериш, докато докараш нужната температура. А иначе с нанофолио или с акумулираща печка, дори да докараш температура 40, гущерът пак няма да се нагрява... Само ще дадеш пари и няма да решиш проблема.
Marokoko- Admin
Само с една не става, малко е. Сложи някаква платформа или решетка на тавана, от която да висят. Тоест не да висят а да се монтират насочени надолу.
Последната промяна е направена от Marokoko на Пон Окт 20, 2014 12:35 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Marokoko- Admin
Аз освен Мегарей 160 вата имам още 4 малки рефлекторни лампи. Имам и терморегулатор и димер, който ги намалява, ако стане прекалено топло. На Ети е малко по-малък терът и по-добре изолиран, и тя е с по-малко рефлекторни. Аз имам един Мегарей 160 W и 4 малки рефлекторни крушки от по 40 вата. Можеш да монтираш чисто и просто и големи рефлекторни крушки, с по една хубава керамична фасунка. Не забравяй, че трее да са поне на 50-тина см., за да нямаа достъп директен до тях и да не преправяш вбъдеще. Само трябва да измислиш закрепването за тавана и неколко крушки от по 2 лв и керамични фасунки и толкоз. Само Мегареят е по-скъп. Но не можеш да го монтираш така, както е сега фасунката. Това е голема грешка, никъде не се монтира така. Те пшат даже и че под лек наклон не може, камоли така.... Има и рефлектори за тия УВБ лампи, но са скъпи и няма смисъл.
Последната промяна е направена от Marokoko на Пон Окт 20, 2014 12:44 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Marokoko- Admin
Схванах какво да направя мерси. като начало ще оправя отоплението и към декември осветлението, че няма да имам възможност за всичко наведнъж. не иска да се храни от както я преместих.
Ми не иска, защото е студено. Отоплението ти е и осветление и ти е доста спешно. Аз не виждам никакво УВБ при тебе, има ли някакво ?
Marokoko- Admin
има и съм я сложил, трябва само да си намеря бормашина и от железарията 2-3 неща и ще ги оправя.
Ако не можеш сега Мегарей му сложи поне крушки на тавана да се грее, иначе нито ще яде, нито ще храносмила... Но без УВБ може само за много кратко време, иначе започват рахитите и остеомиелации, изкривявания и кошмари....
Marokoko- Admin
А пура ли е УВБ-то и на колко сантиметра е? Питам защото те са неефикасни надалече. Хората слагат и често си мислят, че са осигурили всичко и игуаните пак се разболяват. Даже на опитни гледачи. Виж какво пише на упътването, на колко см е ефикасна.
Последната промяна е направена от Marokoko на Пон Окт 20, 2014 12:51 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Marokoko- Admin
Но ако не сложиш фасукни по тавана няма да изкарате до Декември. Не се харчи за подово, не решава проблема. Няколко крушки, за да започне поне да яде...
Marokoko- Admin
мерси много схванах какво да направя. утре ще мога да оправя отоплението и да насоча осветлението правилно.
А и ако ти е пура лампата УВБ-то, трябва да е нова, на 6 месеца се сменят. Иначе нищо не правиш... Аз затова се спрях на тези мегарейове, най-лесно се монтират и сменят, най-дълго са ефикасни и най-добри показатели дадоха при измерване.
Marokoko- Admin
да да аз четох за тях, но не са си обновили сайта в зоо перадайс и за това се чудих какво става. за осветлението зная как да се оправя, но отоплението ми се струва по-сложно за доизкусуряване.
искам отдавна да питам някой - защо не трябва да се местят след като са яли или пиели вода? винаги ми е било много чудно
Всъщност свинщината с лампите е огромна... Всички лъжат и то с много, има даже опасни лампи, които са ослепявали животни. Аз участвам в няколко международни групи и има рапорти за ужасно некачествени продукти. А за източна Европа кво се прави не ми се мисли.... Имаше и случай, в който на една жена игуаните, въпреки всичките ѝ усилия имаха калциев дефицит и стана ясно накрая, че е от тъпите лампи. Аз се заех с това много усилено, защото иначе всички други усилия и старания са безсмислени, но истината е, че и човекът с уреда помогна много. Просто иначе няма как да знаеш... Аз имах преди Солар Гло на Екзо Тера, купувала съм и Пауърсън на Зоомед. Екзотерата трябваше да произвежда 70 μW / cм² на 55 см разстояние, а показа 14 μW / cм², като при това беше ЧИСТО нова!!!
Затова толкоз бия тъпана с тези Мегарей, защото в едната група даже писаха, че и след 18 месеца имали много малка загуба на УВБ и пак били ефикасни. ТОВА НИЕ ОЩЕ НЕ СМЕ ГО МЕРИЛИ, НО АЗ ЛИЧНО ЩЕ ГО НАПРАВЯ. Просто още ми е нова, те току що дойдоха. Просто ме е яд и ми е жал и за животните, а и за горките хора, които дават маса пари... Лично аз съм давала...
Затова толкоз бия тъпана с тези Мегарей, защото в едната група даже писаха, че и след 18 месеца имали много малка загуба на УВБ и пак били ефикасни. ТОВА НИЕ ОЩЕ НЕ СМЕ ГО МЕРИЛИ, НО АЗ ЛИЧНО ЩЕ ГО НАПРАВЯ. Просто още ми е нова, те току що дойдоха. Просто ме е яд и ми е жал и за животните, а и за горките хора, които дават маса пари... Лично аз съм давала...
Последната промяна е направена от Marokoko на Пон Окт 20, 2014 1:11 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Marokoko- Admin
Не се местят, защото повръщат.
Marokoko- Admin
Тоест драйфането е ЕДНА от причините, може да има и други, не знам. Но филма с повръщането сме го играли... А може да има и опасност да се задави...
Marokoko- Admin
Момчета, здравейте. Аз пропуснах много. И може би моето мнение не е важно, но аз ще пиша още.
Ти свърши добра работа. Но аз бих искал да се изяснят някои подробности.
Виждам една нагревателна плоча на тавана. Това е безполезно. Тъй като топлият въздух се стреми нагоре.
Можете да поставите тези топлина проследяване плоча на дъното на вашия терариум, или се прикрепя към стената на клетката на място, където това е необходимо да се повиши температурата.
Имате ли нужда от удобен хоризонтален рафт под UV лампи и отопление.
Съгласен съм също, че е необходимо да се загрява няколко лампи. Например, за нашата терариум 150х150х60 см използваме три отопление лампа (40-60 W) + термичен кабел за отопление на басейна, но ние имаме много топъл апартамент (26-28 C). Брой лампи топлинна енергия се определя експериментално. Ако температурата е ниска - трябва да добавите една лампа.
Ти свърши добра работа. Но аз бих искал да се изяснят някои подробности.
Виждам една нагревателна плоча на тавана. Това е безполезно. Тъй като топлият въздух се стреми нагоре.
Можете да поставите тези топлина проследяване плоча на дъното на вашия терариум, или се прикрепя към стената на клетката на място, където това е необходимо да се повиши температурата.
Имате ли нужда от удобен хоризонтален рафт под UV лампи и отопление.
Съгласен съм също, че е необходимо да се загрява няколко лампи. Например, за нашата терариум 150х150х60 см използваме три отопление лампа (40-60 W) + термичен кабел за отопление на басейна, но ние имаме много топъл апартамент (26-28 C). Брой лампи топлинна енергия се определя експериментално. Ако температурата е ниска - трябва да добавите една лампа.
dimzel- Posts : 521
Нанофилиото може да се сложи навсякъде - на пода, на стената или на тавана. Важното при него е да знаеш от коя страна се нагрява. За това си говорихме с доставчиците в България и ходих на място в склада, а за лампите ще ги моделираме.
В случая нано фолиото се слага на пода за да топли именно него. На тавана се монтират спот крушки които да нагряват гущера. Ако топлиш само пода, а игуаната не се загрява Марококо е обяснила много добре какво следва. Ако има само крушки, а пода студен или гущера никога няма да мръдне от под лампата или ако се излъже да слезе долу може така да се охлади, че да умре в най-лошия случай. Има едни спот крушки на филипс за по 3 лева броя, аз ползвам тях. Имам 4 броя и си играя с ватовете лятото и зимата. Но трябва да направиш платформа на около 50-55 см от тавана на която игуаната да си лежи с кеф. Иначе дървото трябва да го увиеш с нещо, че контузиите са СИГУРНИ. Ако фолиото наистина е на тавана (не виждам добре) в това няма никакъв смисъл. Ира правилно ти казва, че топлия въздух отива нагоре. Фолиото трябва да е на пода, защитено от ноктите на гущера и под него изолация, иначе имаш големи загуби. Аз с добре изолиран тер го топля с 4 спот крушки от по 25/40/60 вата. Зимата обикновено са 2х40 и 2х60 и вътре е 32-33 на въздуха, а най-студената част 27-28 градуса. Сега подовото бачка само нощем и е 25-26 градуса, ама със супер изолация. Всичко се връща после в сметките за ток
Страница 4 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Терариум ПДЧ 120-60-120
» Терариум - Риа
» Проект за терариум на Оги
» НОВ ТЕРАРИУМ - СЪВЕТИ
» ТЕРАРИУМ ДИНО
» Терариум - Риа
» Проект за терариум на Оги
» НОВ ТЕРАРИУМ - СЪВЕТИ
» ТЕРАРИУМ ДИНО
Страница 4 от 6