Агресивна и уплашена игуана
4 posters
Страница 3 от 3
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Агресивна и уплашена игуана
First topic message reminder :
Здравейте, аз съм нов във форума. Преди месец ми даде на гаджето майка й игуана, която беше на около 8 месеца и вече не искаше да гледа. В последствия като почнах да чета тук сайта и форума, видях колко е трудно да се гледа игуана. Та когато ми я дадоха Чарли. Животното беше в много лошо състояние. Отглеждаше се на малка обикновена круша, без никаква слънчева светлина и редовно се е залепвала на нея. На всикото отгоре имаше рана от едната страна на коремчето от изгаряне, кожата беше груба и някак изсъхнала, все едно гледаш напукано дърво. А от другата страна на коремчето имаше голямо черно петно като от възпаление. В последствие черните петна започнаха да се разпространяват от цялото тяло. Започнах да я мажа и мисля, че има напредък и се подобрява. Но поради всекидневното изкарване от терариума да я мажа, Чарли го е страх и се притеснявам., че няма да мога да я социализирам. Отглеждам я в два терариума един когато е хладно, а през слънчеви дни съм пригодил терасата със място за печене и сянка да се крие. Как да и помогна и да не я травмирам от постоянното мазане?
Здравейте, аз съм нов във форума. Преди месец ми даде на гаджето майка й игуана, която беше на около 8 месеца и вече не искаше да гледа. В последствия като почнах да чета тук сайта и форума, видях колко е трудно да се гледа игуана. Та когато ми я дадоха Чарли. Животното беше в много лошо състояние. Отглеждаше се на малка обикновена круша, без никаква слънчева светлина и редовно се е залепвала на нея. На всикото отгоре имаше рана от едната страна на коремчето от изгаряне, кожата беше груба и някак изсъхнала, все едно гледаш напукано дърво. А от другата страна на коремчето имаше голямо черно петно като от възпаление. В последствие черните петна започнаха да се разпространяват от цялото тяло. Започнах да я мажа и мисля, че има напредък и се подобрява. Но поради всекидневното изкарване от терариума да я мажа, Чарли го е страх и се притеснявам., че няма да мога да я социализирам. Отглеждам я в два терариума един когато е хладно, а през слънчеви дни съм пригодил терасата със място за печене и сянка да се крие. Как да и помогна и да не я травмирам от постоянното мазане?
ivanjonkov- Posts : 83
Re: Агресивна и уплашена игуана
[You must be registered and logged in to see this link.]
Помислих, че я затиснал края някъде, защото беше поне със 1-2 см по-дълъг върха, но я няма. Има само кръв. Аз си помислих, че някой пръст или нокът си е отишъл.
Помислих, че я затиснал края някъде, защото беше поне със 1-2 см по-дълъг върха, но я няма. Има само кръв. Аз си помислих, че някой пръст или нокът си е отишъл.
ivanjonkov- Posts : 83
ivanjonkov написа:Помислих, че я затиснал края някъде, защото беше поне със 1-2 см по-дълъг върха, но я няма. Има само кръв. Аз си помислих, че някой пръст или нокът си е отишъл.
Ами защипал я е някъде. Трябва да няма къде да я заклещи - никакви фуги мжду дъски и катерушки... Често се случва. Аз гледах преди време Ирина какви подробни описания и снимки беше пускала по тоя въпрос. Като ги защипят и ги "хвърлят"... И от удар също става да.
Marokoko- Admin
Добре че е само върхът... Сега отново си прегледай тера за потенциални опасности, доколкото може де... Те винаги излислят некви глупости. Виж за процепи. Бързо оздравяване!
Marokoko- Admin
Ами защипал я е някъде. Трябва да няма къде да я заклещи - никакви фуги мжду дъски и катерушки написа:
Да това е истина.
Забравих да спомена, ако имаш леген с вода - махни го. Сега около 2 седмици не трябва да се мокри раната, докато не хване черна обвивка. Купи си от аптеката "Аркол" сребърна вода, мисля, че така и беше търговското ѝ название и поне 3-5 дни пръскай. Аз много го ползвам и за гущерите и за нас и съм много доволна.
Ние трябва да намерим е опасно място. Съжалявам. Poor бебето. Аз написах писмо до Dimana как да се коригира огъват опашката.ivanjonkov написа:[You must be registered and logged in to see this link.]
dimzel- Posts : 521
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» На път с игуана
» Извеждане на игуана на разходка
» Игуана смешни краста
» Червена игуана
» ЧИПИРАНЕ НА ИГУАНА
» Извеждане на игуана на разходка
» Игуана смешни краста
» Червена игуана
» ЧИПИРАНЕ НА ИГУАНА