Ofiguanas
Ако това е първото ви посещение, моля запознайте се с често задаваните въпроси. Регистрирайте се за да можете да публикувате мнения.

Join the forum, it's quick and easy

Ofiguanas
Ако това е първото ви посещение, моля запознайте се с често задаваните въпроси. Регистрирайте се за да можете да публикувате мнения.
Ofiguanas
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Няколко игуани в къщата

4 posters

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Няколко игуани в къщата - Page 2 Empty Няколко игуани в къщата

Писане by dimzel Сря Май 22, 2013 9:50 am

First topic message reminder :

Искам да предложа една тема, в която всички които имат няколко игуани в къщи да споделят опит.
Първо искам да кажа, че всяка игуана трябва да има свой ​​собствен терариум. Защото игуани са териториални животни. Всяка игуана има свой ​​собствен характер, настроение и т.н. За да избегнете нараняване, не гледайте игуаните в един терариум. Всяка игуана трябва да се чувства сигурна и спокойна в своя терариум.
Имаме две момичета и едно момче. Понякога ние имаме посетители с игуани, т.е гости. Искам да споделя нашите наблюдения върху техните взаимоотношения.
[You must be registered and logged in to see this link.]

Мъжки и женски - отношения.
Имаме доста спокоен мъжки. Ето защо, най-вече, той седи спокойно на разходка с момичетата. Имахме само един инцидент в живота ни. Мъжкият се намира в размножителния период. И той се опита да влезе във владение на женските, хвана го за опашката с зъби. Това не е агресия, а е опит да се запази момиче.
Поради това, в период на повишена активност на мъжки, ние не събираме игуани заедно.
Обикновено мъжкият седи тихо до жените на разходка. Те се хранят заедно, правят слънчеви бани.

Това е един пример за това как мъж е почивка в непосредствена близост до новото момиче, които ни посещават.
Това също е един добър пример. Момиче игуана-гост. Домакинята игуана е агресивно настроена. Така че тя търси защита в мъжки.

Не знам поведението на други мъжки. Но мисля, че най-опасният период - брачния сезон, когато мъжкият е много активен.

Защо женските хапят мъжките?

Ще напиша нашите собствени наблюдения. Това е доста рядко явление. От двете момичета (и игуани гости), само една- Хуанита прави това.
Забелязахме, че това се случва в периодите преди овулация , или в периода след чифтосване. Вероятно игуаната е нервна, страхувайки се, че по време на размножителния период е приключат. Ние не знаем, как е при другите, но в останалото време не сме виждали момичетата да захапе мъжки.
Обикновено може да се предскаже кога женката е в лошо настроение. Само погледнете видеото. Вероятно мъжкият започва да я търси, но тя е много нервна. В този момент тя може да се хване за мъжки и ухапе, или да избяга.
Това са примери за женската избягва конфликт. Но ние трябва да бъдем много внимателни, тъй като женската може да хапе.

Много важен момент! Да не бъдат принудени да се чифтосват женски и мъжки. В най-благоприятния период женската ще покаже, че тя е готова да се чифтосват. Обикновено тя изглежда така: женската е смирена пред мъжкия.

Бих искал да цитирам примера на друг видеоклип, когато дадено лице е неграмотно наранявания предизвикват у животните. Можете да сравните отношенията между нашите животни и бедните животни, които са принудени да се чифтосват, преди да са готови.
Sad
dimzel
dimzel

Върнете се в началото Go down

Няколко игуани в къщата - Page 2 Empty Re: Няколко игуани в къщата

Писане by Eti Вто Юни 04, 2013 11:15 pm

Не мога да не ви ги покажа сладурите king queen

[You must be registered and logged in to see this image.]

Последната промяна е направена от Eti на Чет Авг 29, 2013 12:51 am; мнението е било променяно общо 1 път
Eti
Eti
Admin

http://www.ofiguanas.com

Писане by Eti Вто Юни 04, 2013 11:22 pm

Днес имахме инцидент. Трябваше да излезем рано и не видяхме, че на Тари са му изгорели крушките pale милото цял ден не мръдна и не яде. Когато се прибрахме го изкарах на прозореца малко на слънце и да хапне, а Дени.... му изяде храната pig е все пак хапна де ма малко Sad сега се обмисля варианта с термостат който да следи градусите и да пуска и спира лампи. Дано го измислим Idea
Eti
Eti
Admin

Писане by dimzel Сря Юни 05, 2013 7:52 am

Каква прекрасна картина на перваза на прозореца! Very Happy cheers
Случват се инциденти. Също така е нашата мечта - да направи контролира изцяло терариума.
dimzel
dimzel

Писане by Eti Сря Юни 05, 2013 9:50 am

Ще споделяме идеи и опит Very Happy
Eti
Eti
Admin

Писане by optimist Пет Юни 07, 2013 8:02 pm

Сладури lol! Да са ви живи и здрави на всички.
optimist
optimist

Писане by dimzel Пет Юни 07, 2013 8:53 pm

Искам да се науча на корицата технология перваза на прозореца с парче плат. Това е много добра идея. cheers
dimzel
dimzel

Писане by Eti Нед Юни 09, 2013 5:26 pm

Лепим килимчето с горещ силикон. Чистим с прахосмукачка и парочистачка.
Eti
Eti
Admin

Писане by Marokoko Пон Юни 10, 2013 11:42 am

Eti написа:Днес имахме инцидент. Трябваше да излезем рано и не видяхме, че на Тари са му изгорели крушките pale милото цял ден не мръдна и не яде. Когато се прибрахме го изкарах на прозореца малко на слънце и да хапне, а Дени.... му изяде храната pig е все пак хапна де ма малко Sad сега се обмисля варианта с термостат който да следи градусите и да пуска и спира лампи. Дано го измислим Idea

Ще го измислите... знам
Marokoko
Marokoko
Admin

Писане by Eti Съб Юни 29, 2013 8:46 pm

Тия дни стана нещо интересно, Дени налази Тари и седя върху негоscratch 

Последната промяна е направена от Eti на Чет Авг 29, 2013 12:54 am; мнението е било променяно общо 1 път
Eti
Eti
Admin

Писане by dimzel Нед Юни 30, 2013 10:38 am

Какво сладко! flower sunny Нашите момичета също имат навика - да седне на момчето.
dimzel
dimzel

Писане by Eti Нед Юни 30, 2013 8:10 pm

А някой да знае защоQuestion 
Eti
Eti
Admin

Писане by Eti Нед Юни 30, 2013 9:22 pm

От както Денерис е при нас Тариславчо започна по-честичко да става гальовенI love you 

Миличката Дени

А тук не знам защо Тари ми напомня за АлфVery Happy щом я видя тази снимка, все Алф излиза в главата ми Suspect 

Последната промяна е направена от Eti на Чет Авг 29, 2013 12:58 am; мнението е било променяно общо 1 път
Eti
Eti
Admin

Писане by Marokoko Съб Юли 06, 2013 8:41 pm

dimzel написа:Това е срам, когато други хора вярват, че игуани между това поведение е нормално. Те не осъзнават каква красива връзка могат да бъдат наблюдавани.

Тук може би смесвам няколко теми, но искам да попитам нещо. Може ли да разкажеш малко по-подробно как разбираш кога женската е "готова" за размножаване, за да не пострада някой? По повод проблема със снасянето на Дулсинея някъде четох, че задържане на яйца се случва често с неоплодени яйца. Ние също правим срещи с приятели, тоест мъжки и женски игуани заедно и явно това е провокирало и задействало механизъм и са се появили сега яйца, след 10 години !!! Досега много я пазех, защото смятах, че сношаването при тях е винаги така "травматично"... като на втория клип. Сега си мисля, че ако продължим да излизаме заедно (с други игуани) е по-добре да я оставя на мира да си "играе" с когото си иска, ако така е по-добре за самото животно и последващите яйца, след като така и така ще ги има и тя забременява "само от поглед"... И дали е по-добре всъщност ? Или е по-добре да не я срещам с други игуани изобщо ? Сподели, моля те, всичко, което знаеш по темата...
Marokoko
Marokoko
Admin

Писане by dimzel Съб Юли 06, 2013 9:28 pm

Знам, че наличието на яйца може да засегне дори миризмата на мъжки. Въпреки това, много яйцеснасяне става без присъствието на мъжкия страна. До този момент никой не знае защо понякога яйца или фоликули се абсорбират.

Написах, че видяхме повишена активност при жените по време на бременност два пъти (имам предвид много активен). За първи път една жена излиза от клетката, и обикновено в този момент те се чифтосват. Ние винаги присъстват в техните комуникационни игуани. Ако едно момиче е готова да се чифтосват, тя отнема характерните пози, лежи пред мъжки. Вторият път е преди яйцеснасяне. Това е само мое наблюдение на три момичета.

Аз не знам какво е по-добре за животното. В сдвояване или не. Ние не можем да повлияят абсорбцията на фоликулите или предизвикват яйца (без присъствието на мъжки). Може би в природата, там също са проблематични зидария. Въпреки това, има естествена селекция. И ние имаме само една или две игуани. Така че ние се чувстваме тежестта.

Като профилактика трябва да се намери добър гнездо да снесат яйцата си. Най-малко на този фактор е стимул за успешна яйценосене. Това ще позволи на момичето да не се притеснява за мястото, което тя смята за надежден.
Наскоро се нарича друг фактор, който може да повлияе на забавяне: например, ако яйцеклетката не е оплодена, женската е в състояние да го забави, с надеждата да намери мъж да оплоди.
Но знаете ли, това е нашето предположение.

dimzel
dimzel

Писане by Marokoko Съб Юли 06, 2013 10:13 pm

Благодаря ти, следващия път ще помисля за гнездото отново.

" Наскоро се нарича друг фактор, който може да повлияе на забавяне: например, ако яйцеклетката не е оплодена, женската е в състояние да го забави, с надеждата да намери мъж да оплоди.
Но знаете ли, това е нашето предположение. "

Предположението е логично за мен, освен това, наистина четох, че повече задържания се случват с неоплодени яйца.
Marokoko
Marokoko
Admin

Писане by Eti Съб Юли 06, 2013 10:21 pm

по-добре да я оставя на мира да си "играе" с когото си иска написа:
това е истинатаLaughing 
Eti
Eti
Admin

Писане by Marokoko Съб Юли 06, 2013 10:22 pm

лесно е, на чужд гръб...
Marokoko
Marokoko
Admin

Писане by Eti Съб Юли 06, 2013 10:27 pm

а хич не ми е лесноgeek то нали и аз съм на пънгара...
Eti
Eti
Admin

Писане by Marokoko Съб Юли 06, 2013 10:34 pm

Бре, сега като се замислих за това гнездо... Embarassed 

Мислех, че при Дино проблемът е по-скоро физиологичен, но знае ли човек... От няколко дни се напъваше и просто НЕ МОЖЕШЕ... Някакси, като че ли сили не ѝ стигаха... Но знае ли човек... Както и да е де, догодина ще опитам да направя по-хубаво гнездо - по-хубаво според една игуана ... Laughing амбициозно ...
Marokoko
Marokoko
Admin

Писане by Marokoko Съб Юли 06, 2013 10:36 pm

Eti написа:а хич не ми е лесноgeek то нали и аз съм на пънгара...

Верно е, побърках ви! Мерси за търпението! Обаче, хора, НАИСТИНА помогнахте!
Marokoko
Marokoko
Admin

Писане by Marokoko Съб Юли 06, 2013 10:39 pm

Това си заслужава усилията, нали заради това започнахме.... Дино нямаше много добри шансове май, ако не бяхте вие ... заснасяла е от 26-ти, а от оня ден отново спря, а много се напъваше, аз дори се съмнявах за запушване някакво... Аз нямаше да знам за доктор Василиев ако не ми бяхте казали вие. А май той ще оправи работата, колегите малко бяха вдигнали ръце...
Marokoko
Marokoko
Admin

Писане by Eti Съб Юли 06, 2013 10:45 pm

Споко с вас ме, всичко ще е ОК. А за пънгара имах в предвид, че и аз вече имамqueen та.... чакайте и моята истерия догодина.
Eti
Eti
Admin

Писане by dimzel Съб Юли 06, 2013 11:26 pm

Marokoko написа:
Мислех, че при Дино проблемът е по-скоро физиологичен, но знае ли човек...
Това е възможно. Защото ние имаме затруднения разбирането на състоянието на Iguana, Iguana не казва какъв е проблемът. No 
dimzel
dimzel

Писане by Marokoko Съб Юли 06, 2013 11:29 pm

Така е ...
Marokoko
Marokoko
Admin

Писане by dimzel Съб Юли 06, 2013 11:34 pm

Надявам се, че скоро ще въздишат спокойни. Това е сложен яйценосене. Но голямата част от пътя премина
dimzel
dimzel

Писане by Sponsored content

Sponsored content

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите