Ofiguanas
Ако това е първото ви посещение, моля запознайте се с често задаваните въпроси. Регистрирайте се за да можете да публикувате мнения.

Join the forum, it's quick and easy

Ofiguanas
Ако това е първото ви посещение, моля запознайте се с често задаваните въпроси. Регистрирайте се за да можете да публикувате мнения.
Ofiguanas
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Подово отопление, мнения, предложения, препоръки

2 posters

Go down

Подово отопление, мнения, предложения, препоръки Empty Подово отопление, мнения, предложения, препоръки

Писане by Eti Пет Фев 20, 2015 9:09 am

Тъй като се заформи хубава дискусия за подовото, реших да я отделя в отделна тема по въпроса. Дано сме в полза на повече хора и всеки да си избере начин за подово, а и да се споделят опит и идеи.

Eti написа:

"В един форум четох за подово от старите хладилници няква част се използва. Много го мислихме с мъжо преди години но реших ме, че е бошлаф работа и не може да се разчита на това."

Nirvana написа:

Особено ако си го чела в зоомания, това е мое дело Laughing И мога да ти кажа, че си върши чудесна работа. Това бяха едни алуминиеви плоскости, по които минава кабел, който се нагрява и служат за размразяване. Не знам точно ква е идеята хладилник МРАЗ да има размразител, но тва е друг въпрос. Еда такава плоскост струва около 5лв / навремето беше 2лв/ и вдига около 45 градуса температура, та трябва да се сложи нещо отгоре, не става директно да се лежи на нея, но пък може да се залива с вода колкото си щеш. Проблемът е, че не е с големи размери и за подово на терариум трябват много такива плоскоскости. Докато моята игуана живееше в стаята, си спеше на такава плоскост, върху която имаше дебел мокет. Сега в терариума съм ползвала подобно нещо, пак от магазина за части за хладилници. Имат едни кабели, дето хората ги ползват да си омотават улуците зимата да не замръзват. Нареждаш си ги през разстояние, което ти трябва, преценяваш какво покритие трябва да има отгоре, за да достигнеш нужната температурал Аз лично като правих сега терариума на Нирвана доста експериментирах и накрая сложих 2 плоскости ламинат, които ми бяха останали от ремонт /точно ми дойдоха за пода/ и върху ламината изкуствена трева. Фугите на ламината минах със специален силикон, който издържа на 300 градуса, за да не прониква влага и да не го раздуе. И само да добавя подовото ми излезе 15лв, за разлика от нанофолиото, което излиза към 150лв Smile

Да добавя още, тъ като четох за фибран и върху него нанофолио... Трябва да се провери фибрана на каква температура издържа. Аз ползвах една изолация, която е нещо като стиропор, отгоре с алуминиево фолио и на нея пишеше, че издържа до 60 градуса и моите кабели разтопиха тва под фолиото, явно самите кабели се нагряват над 60 градуса. Не съм ги мерила каква температура достигат, но за нанофолиото в магазина ми казаха, че достига до 75 градуса, дори ми казаха, че не се препоръчва за ламинат, защото в него има много лепила, които се топят и залепват по самото фолио. Нанофолиото го препоръчват за теракот.

Последната промяна е направена от Eti на Пет Фев 20, 2015 9:22 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Eti
Eti
Admin

http://www.ofiguanas.com

Върнете се в началото Go down

Подово отопление, мнения, предложения, препоръки Empty Re: Подово отопление, мнения, предложения, препоръки

Писане by Eti Пет Фев 20, 2015 9:09 am

Нирвана, много се радвам, че си намерила евтин начин за подово. Ще се радвам да споделиш и покажеш идеята, че да могат и други хора да се възползват. Интересно е, какви са температурите на пода, въздуха и в отделните зони (под лампите и в хладната част). Чакам с нетърпение снимки и информация  Very Happy

Когато ние избирахме подово не търсихме да е евтино, а да е качествено и здравословно. Спряхме се на нанофолиото заради характеристиките му: " Това отопление може да се използва и за парници, за животновъдство, строителство (пример: сушене на бетон или плочи), и мн. др...
Топли там, където е нужно, няма завихряне на въздуха,  не е вредно (един от най-често задаваните въпроси)
То се характеризира с ниската температура на отопление, която не изгаря и не изсушава въздуха. Топлината се усвоява на 98%, без да използва въздуха за трансфер. Има мигновено усещане на топлина!
Монтира се под ламинат, дървен паркет, мокет, балатум, килим, теракот, гранитогрес и др.... Също така може да се монтира зад: гипсокартон, мазилка, тапети и над висящ таван и мн. др... Лъчите му са равномерни, здравословни и екологично чисти.
Съвременните лъчисти системи греят досущ като слънцето - равномерно и във всички посоки, като използват инфрачервения спектър, в чийто диапазон свети и огромният естествен енергиен източник. Когато топлинният източник излъчва лъчиста топлина, всички твърди предмети (стени, под, таван, мебели и  хора) се затоплят директно, без да е необходимо въздухът да е повишил температурата си преди това. Повърхностите и вещите акумулират топлината и отново я отдават в пространството." източник - [You must be registered and logged in to see this link.]

Фибранът издържа до +75 градуса, но при нас такава температура не се достига, точно затова е терморегулаторът, но и самото фолио достига до +50 градуса. Самото фолио като фолио не е чак толкова скъпо, на различни фирми е с цена от 30 до 42 лева. Най-скъпото в случая е терморегулаторът, но той си избива цената много бързо, защото с него фолиото не работи на макс и постоянно. Друга причина да се спрем на него е точно ниския разход на енергия: - "Отоплителното фолио "Excel" е с изходна мощност от 220W / м2
Разходът на електроенергия на Отоплителното фолио "Excel" е 70 ~ 100 W / м2 за час.  - няма изсушаване на околния въздух, равномерно разпределяне на температурата в цялото помещение, няма конденз, няма мухъл и съпътствуващата миризма, а влажните стени просто изсъхват, ниски енергийни разходи, висока енергийна ефективност, високо ниво на безопасност, лесно за експлоатация, дълъг експлоатационен живот, липса на техническо обслужване, няма традиционните загуби на енергия" инфото от solarmarket.bg

Някой ще каже, че е само реклама, ама аз го ползвам повече от 3г и съм супер доволна. Разхода на ток не е за пренебрегване, както и това да можеш да регулираш температурата и ще бъде супер ако си открила вариант, който да е евтин като начало и впоследствие и който върши работа. С нетърпение чакам снимките и споделяне на идеята, че на лято ме чака нов терр Rolling Eyes
Eti
Eti
Admin

Подово отопление, мнения, предложения, препоръки Empty Re: Подово отопление, мнения, предложения, препоръки

Писане by Eti Пет Фев 20, 2015 9:10 am

Nirvana написа:

Ети, нямам нищо против вашето подово, не ме разбирай погрешно! Аз също щях да си купа и сложа същото в терариума на моята игуана. Но не съм съгласна с теб, че става за ламинат, на мен ми казаха в магазина, че не става! По добре да съветваме хората да тестват необходимата температура и да слагат нужната изолация...аз преди сбърках и с по-малко изолация си изпържих гадинката, тя не усети проблем, но люспите по коремчето й почерняха.... сега много внимовам и съчетавам цената с качеството, като качеството е на първо място, но наистина може и с кабел, без нанофолио и е много по-евтино!

И да довърша, квот съм казала е за неква идея да излезе по-тънко и пак да му е гот на гущера....знам, че много от вас не приемате моите начини, но пък те си вършат работа!!! Ако да платиш е равносилно да усигуриш топлина на гущера, ок, моят вариант е евтин! Всеки нека ползва материалите, които иска! Както и вие, така и аз предлагам друг начин за подово отопление! Нищо повече Smile Ако не искате не го ползвайте Smile

Ако искате да ви съдействам за подовото, пишете. Друго не знам кво да кажа.....

И относно прекомерно високата температура - при 41 и по-висока температура белтъците в човешкия организъм се пресичат и крайният резултат е смърт.Същото нещо разбрах, че се наблюдава и при влечугите, така не прекалявайте с температурата, повече от 36-38 може би е излишна!
Eti
Eti
Admin

Писане by Eti Пет Фев 20, 2015 9:12 am

"Nirvana написа:
И относно прекомерно високата температура - при 41 и по-висока температура белтъците в човешкия организъм се пресичат и крайният резултат е смърт.Същото нещо разбрах, че се наблюдава и при влечугите, така не прекалявайте с температурата, повече от 36-38 може би е излишна!"

Marokoko написа:

Не, това не е вярно. Нещата стоят [You must be registered and logged in to see this link.].

Температура на въздуха хладна зона 27, топла - 40-45.

Телесна - за неколко часа на ден - 37-42 С.

Подово - на повърхността му - около 35-36 е най-добре.
Eti
Eti
Admin

Писане by Eti Пет Фев 20, 2015 9:33 am

Има фолио на различни фирми за различни неща (например за сауна), фолиото което ние ползваме е за отопление на жилище и става за под ламинат. В магазина беше монтирано точно под ламинат, с рекламна цел да се види как топли.

Nirvana каза:
И да довърша, квот съм казала е за неква идея да излезе по-тънко и пак да му е гот на гущера написа:

Това е супер. Когато става въпрос за нещо от които сме доволни и са добри за любимците, рекламата на форума е позволена. Чакаме от теб, снимки на подовото, името на производителя и магазина от който си го купила. Интересни са ми техническите характеристики и цената. Колко ток харчи и каква температура прави, дали може да се регулира, въобще всичко. Каза за кабели на метър, колко струва метърът и каква е мощността? Хайде не ни дръж в напрежение, сподели най-подробно, че живо ме интересува за новия терариум. bounce

Последната промяна е направена от Eti на Съб Фев 28, 2015 5:12 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Eti
Eti
Admin

Писане by Eti Пет Фев 20, 2015 9:46 am

По съвсем груби сметки, за един терариум ние плащаме около 12-13 лева за ток, при работа на подовото 24/7. За мен е от особена важност разходът на електроенергия. Ако си намерила отопление за 15 лева, което да харчи ток за 15 лева, си е направо супер. Виж друг е въпросът, ако харчи ток за 25 лева - това вече не е рентабилно.
Eti
Eti
Admin

Писане by Marokoko Пет Фев 27, 2015 11:12 am

Като говорите за енергия - подовото го спираме като спрем и парното ли? Просто не помня... При мен в слънчевите дни става вече ужасна жега, прекалено е топло, но си мислех, че други години и през Март си работи... и само нощем ли го пускате или и през деня? Иам чувството, че през деня бичи безсмислено...
Marokoko
Marokoko
Admin

Писане by Eti Съб Фев 28, 2015 5:03 pm

Ами всичко зависи от времето. Има месеци когато го пускам само нощем, а денем го спирам. Всичко е от зависи Wink
Eti
Eti
Admin

Писане by Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите